De toekomst van verwarmen
Gasaansluitingen worden niet meer gemaakt. De toekomst is van het gas af. Maar dat is geen eenvoudige stap bij woningen die hier niet op gebouwd zijn. Daar komt veel bij kijken. En dat is waar Verwarming Centrale ondersteunt.
Bij de energietransitie draait het vaak om warmtepompen, maar er speelt veel meer. Wat veel mensen niet weten: bij hoge temperatuurverwarming, zoals radiatoren, levert een warmtepomp nauwelijks rendement. Werkt je woning met lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming? Dan is het een goede optie. Maar het begint altijd bij isolatie. Is je huis nog niet geïsoleerd? Dan ben je sowieso nog niet klaar voor duurzame verwarming.

Hoe de reis te beginnen?
- Plan van aanpak op maat (aanbevolen)
Wij sturen een energieadviseur bij je langs. Dat klinkt heel serieus en…dat is het ook. Aan de hand van jouw woonsituatie kan een adviseur namelijk precies berekenen wat jouw warmtebehoefte per ruimte is. Hieruit leidt welke energiebron het beste bij de ruimtes past. Technisch gezegd: er komt een installatieontwerp, kostenindicatie en een energieoverzicht. En let op: een uitkomst hiervan zou kunnen zijn dat het verstandiger is eerste te isoleren. - Plan van aanpak budget versie
Dit heeft een gelijke strekking als bij het plan van aanpak op maat. De output is dan echter minder exact. De adviseur komt langs om de mogelijke manieren te bespreken die er zijn om de woning te verduurzamen. Je ontvangt daarna een beknopte mail met een kostenindicatie van de besproken oplossingen. - Ik weet al precies wat ik nodig heb
Dat scheelt veel tijd. Kies gelijk je product(en) uit, en plan de installatie in!

Soorten systemen
Hybride systemen
De hybride warmtepomp is op dit moment vaak de meest gekozen tussenoplossing. Hierbij blijft de cv-ketel bestaan, maar krijgt ondersteuning van een warmtepomp. Op momenten dat het buiten niet al te koud is, zorgt de warmtepomp voor het grootste deel van de verwarming. Bij hogere warmtevraag springt de cv-ketel bij. Zo bespaar je aanzienlijk op gasverbruik, zonder dat je woning al volledig geschikt hoeft te zijn voor lage temperatuurverwarming. Een hybride installatie is meestal goed toepasbaar in bestaande woningen en vraagt relatief beperkte aanpassingen aan het verwarmingssysteem.
All-Electric systemen
Bij een all-electric systeem draait de verwarming volledig op elektriciteit. De cv-ketel verdwijnt dan volledig uit het systeem. Dit vraagt vaak om een zeer goed geïsoleerde woning met een lage warmtebehoefte en lagetemperatuurafgifte, zoals vloerverwarming of convectoren. Daarnaast is vaak een krachtigere elektrische aansluiting noodzakelijk. Ook een buffervat en een passende boiler voor warm tapwater maken onderdeel uit van het systeem. All-electric is dé oplossing voor wie volledig gasloos wil wonen en toekomstbestendig wil investeren in zijn woning.
Tapwater systemen
Bij duurzame tapwateroplossingen gaat het om de opwekking van warm water los van de cv-ketel. Dit kan via warmtepompboilers, zonneboilers of boilers in combinatie met een (hybride of all-electric) warmtepomp. Het voordeel van een apart tapwatersysteem is dat het piekgebruik van warm water losgekoppeld wordt van de verwarming van de woning. Hierdoor kan de verwarming efficiënter en met een kleiner vermogen worden uitgevoerd. Ook verlagen deze systemen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en zorgen ze voor extra energiebesparing.

Onderhoud
Voor alle merken staan wij klaar voor je! We kunnen eenmalig bij je langskomen voor een zogenaamde ‘APK’. Dat is op korte termijn het voordeligste. Verstandiger, echter, is om gelijk een onderhoudsabonnement te nemen. Regulier onderhoud zorgt er namelijk voor dat de ketel langer meegaat. Bovendien zijn we dan al binnen 24-uur (!) bij je, als er een keer een storing is! En die zijn natuurlijk altijd in de winter, wanneer de ketel het hardst gebruikt wordt.

WP-installatie
Veel mensen kiezen nog steeds voor een cv, omdat er geen ruimte is voor een ventilator achter het huis, of vanwege de aanschafprijs t.o.v. een cv. Let hierbij wel op: is je rookgasafvoer ouder dan 5 jaar, dan is de monteur verplicht deze ook te vervangen. Mocht je rookgasafvoer langer zijn dan 1-2 meter, dan kan het zijn dat het veel meerwerk is. De kosten gaan dan direct substantieel omhoog.
Omdat wij Intergas het beste cv-ketelmerk vinden het een specialisatie op dit merk substantiële voordelen meebrengt voor de levensduur van de ketels, installeert Verwarming Centrale standaard cv-ketels Intergas. Met deze ketels is het bovendien mogelijk om sommige storingen al van afstand op te lossen.

Storing & Reparatie: onze 24-uur service!
Wij zijn bekend met alle merken! Heb je een abonnement? Dan staan we binnen 24 uur bij je op de stoep, als we het niet al op afstand kunnen oplossen. App of bel je storing door of plan hem direct in hier op de website! Heb je geen abonnement? Dan geldt de reguliere wachttijd. App of bel ons voor de meest actuele informatie over de huidige wachttijd.
Assortiment

CV ketel Remeha
Een goede ketel tekst, consectetuer adipiscing lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Mauris eget laoreet quam, sit amet fringilla tortor.

CV ketel Intergas
Een goede ketel tekst, consectetuer adipiscing lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Mauris eget laoreet quam, sit amet fringilla tortor.

CV ketel XZero 585
Een goede ketel tekst, consectetuer adipiscing lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Mauris eget laoreet quam, sit amet fringilla tortor.